Bellentuigen / pluimen

Zoekt u voor bij Uw Arreslee een passende bellenhanger , Klokkenspel of alleen de juiste kleur pluimen. Wij restaureren en verkopen het allemaal. Uitsluitend authentieke stukken, iedere vorm , elke kleur.

Bellenhangers

Van speels uitgesneden enkelvoudig leer, tot ingewikkelde met stof ingenaaide en van extra leren rug voorziene exemplaren. Allen voorzien van originele antieke of oude bellen, kruisbellen, streepbellen, tulpbellen, enz. Geschikt voor enkel of dubbelspan. Zeer zelden komen wij in het bezit van de zeldzaam bijzondere schelpentuigen, mooi uitgevoerd met paardenharen kwasten, in metalen of lederen kokers.

knipsel1

 

 

Klokkenspelen
Ook hiervan hebben wij altijd een aantal antieke en oude bijzondere op voorraad. Uitgevoerd in koper/messing, het vroege nikkel/chroom , maar ook in Berlinzilver, of echt zwaar verzilverd. Altijd een klein aantal echt dubbelspan klokkenspelen aanwezig, uitgevoerd met hangende of staande paardenharenpluimen

 

Pluimen
Of het nu gaat om de pluimen van een klokkenspel, de kwasten aan de bellenhanger, borstelpluimen aan een hoofdstel of hals , of koppluimen, wij restaureren ze, maar maken ook weer nieuwe,
Echt paardenhaar, op ouderwetse manier, geknoopt of gewikkeld, met enkele of met dubbele draad, en in iedere gewenste kleur.

 

Bij ons geen namaak , maar echte kwaliteit van vroeger , handgemaakt, met zorg en enthousiasme vervaardigd.